Deel deze pagina

Gemeente Fusie Deinze Nevele

Verhuis gemeentelijke diensten Nevele naar Deinze

Gepubliceerd op  maandag 22 oktober 2018

Welke diensten blijven in Nevele?

Twee onthaalmedewerkers beantwoorden de eerstelijnsvragen van de bezoekers in het gemeentehuis. Zij verwijzen je door naar de diensten die nog aanwezig zijn in het gemeentehuis. Zit je met een vraag of wil je iets melden voor een dienst die verhuisd is naar Deinze, dan zorgen zij ervoor dat jouw vraag de weg vindt naar de juiste persoon. Aan het onthaal zal je ook terecht kunnen voor de aankoop van theatertickets, cadeaubonnen, gadgets, ... De verkoop van huisvuilzakken en rattengif stoppen we wel vanaf 1 januari 2019, maar deze zullen natuurlijk wel beschikbaar blijven in de gewone handelszaken.

De dienst Burgerzaken blijft in het gemeentehuis. Vanaf januari breiden we de openingsuren nog uit met een extra avonddienst op donderdag (tot 19.00 uur). Ook na de fusie zal je bij deze dienst terecht kunnen voor identiteitskaarten, rijbewijzen, paspoorten en uittreksels uit het bevolkingsregister. Let wel op: de plaats waar je de aanvraag indient, is de plaats waar je het product ook ophaalt. Vraag je dus een paspoort aan in het gemeentehuis van Nevele, dan moet je dit paspoort ook daar gaan ophalen en niet in het dienstencentrum Leiespiegel in Deinze.

Het Sociaal Huis en de Klusjesdienst blijven in Nevele, maar sluiten de deuren op 8 en 9 januari 2019 om te verhuizen naar de eerste verdieping van het gemeentehuis (Cyriel Buyssestraat 15).

Woonwijzer behoudt de vaste zitdag op dinsdag van 16.00 tot 19.00 uur en Wijkwerken kan je nog steeds elke eerste woensdag van de maand in het gemeentehuis terugvinden. Zij zullen tijdens de verhuis wel een ander bureau gebruiken. Meld je aan het onthaal aan om te weten waar je precies moet zijn.

Welke diensten verhuizen naar Deinze?

In de week van 22 oktober verhuizen volgende diensten naar Deinze:

 • naar dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2, Deinze):
  Aankoopdienst, Communicatiedienst, Financiële dienst, ICT, Personeelsdienst en Secretariaat
 • naar Brielpunt (Mouterijdreef 22, Deinze):
  Lokaal Mondiaal Beleid
 • naar Brieljant (Mouterijdreef 20, Deinze):
  Jeugddienst
 • naar het magazijn van de dienst Patrimonium (Industrielaan 23, Deinze):
  dienst Preventie, Noodplanning en Handhaving

Vanaf 3 december 2018 verhuist de dienst Omgeving naar Dienstencentrum Leiespiegel en is deze dienst definitief gesloten in het gemeentehuis in Nevele. De dienst Omgeving bevat:

 • Stedenbouw
 • Milieu
 • Infrastructuur
 • Mobiliteit
 • Lokale economie
 • GIS
 • Evenementen en feestelijkheden

Op donderdag 6 december 2018 is de dienst Omgeving volledig gesloten omwille van de verhuis, zowel in Deinze als in Nevele.

Wat zijn de openingsuren van de dienst Omgeving?

Deze dienst zal elke werkdag geopend zijn van 9.00 tot 12.00 uur en bijkomend op dinsdagnamiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Buiten deze openingsuren kan je de dienst ook contacteren na afspraak. Om een afspraak vast te leggen, neem je contact op met het algemeen nummer (tel. 09 381 95 00) of mail je naar omgeving@deinze.be.

In het antennepunt (gemeentehuis Nevele) zal je na afspraak alleen nog terecht kunnen met vragen over eenvoudige omgevingsvergunningen zonder de medewerking van een architect (= de vroegere stedenbouwkundige vergunningen). Afspraken in het antennepunt kunnen enkel op donderdagnamiddag.

Waar vind ik de Cultuurdienst, Evenementen en Feestelijkheden, Uitleendienst en Zaalreservaties?

Deze diensten verhuizen op 6 december 2018 naar Dienstencentrum Leiespiegel. Zij werken bij voorkeur na afspraak (tel. 09 381 95 00 of cultuur@deinze.be).

Wat zijn de openingsuren van het onthaal in Dienstencentrum Leiespiegel?

Het onthaal in Dienstencentrum Leiespiegel is elke werkdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag is het onthaal extra lang geopend tot 19.00 uur.

Via welk telefoonnummer kan ik de diensten contacteren?

Tot en met 31 december 2018 bel je naar het algemeen onthaalnummer 09 321 92 00 voor het gemeentehuis. Voor het Sociaal Huis (OCMW) blijft het algemeen nummer 09 321 92 80 tot en met 9 januari 2019. Is de dienst die je telefonisch wil bereiken al verhuisd naar Deinze, dan schakelen wij je gewoon door.

Vanaf 1 januari 2019 wordt ons nieuw algemeen nummer 09 381 95 00.

Naar welk adres verstuur ik mijn post?

De fusiestad start op 1 januari 2019 en zal als officieel postadres Brielstraat 2, 9800 Deinze hebben.

Tot dan gebruik je gewoon de huidige adressen:

 • Gemeentebestuur Nevele
  Cyriel Buyssestraat 15
  9850 Nevele
 • OCMW Nevele
  Graaf Van Hoornestraat 26
  9850 Nevele

Waar zal de gemeenteraad plaatsvinden?

Tot en met het einde van 2018 (18 december 2018 staat de laatste gemeenteraad gepland) blijft de Nevelse gemeenteraad vergaderen in de raadzaal in het gemeentehuis. Tot die tijd blijven de burgemeester en de schepenen ook gewoon een bureau hebben in Nevele.

De nieuwe gemeenteraad zal vergaderen in dienstencentrum Leiespiegel.

Waar vind ik meer info over de toekomstige dienstverlening?

Vanaf 1 januari 2019 kan iedereen terecht op www.deinze.be. Daar zal je de aangeboden diensten en producten van zowel Nevele als Deinze op terugvinden.

Nog vragen?

Laat ze ons zeker weten via www.fusiedeinzenevele.be/vraagoverdefusie!