Deel deze pagina

Gemeente Fusie Deinze Nevele

Grote burgerbevraging onder motto ‘Als je ’t mij vraagt’

Gepubliceerd op  vrijdag 30 november 2018

Vanaf 1 januari 2019 vormen Deinze en Nevele de fusiestad Deinze. Het nieuwe bestuur zal de toekomstvisie voor de stad vastleggen in het meerjarenplan 2020-2025. Hierin wordt beschreven welke initiatieven er de komende jaren ondernomen worden om de stad en de dorpen leefbaar en aantrekkelijk te houden.

In 2012 werd de vragenlijst ‘Als je ’t mij vraagt’ voor de eerste keer in Deinze gelanceerd. We schreven toen 4.937 inwoners van 16 jaar en ouder aan en kregen een respons van 24%. De antwoorden bevatten heel wat waardevolle informatie. Ook dit jaar hopen we opnieuw veel vragenlijsten ingevuld terug te krijgen.

De vragenlijst ‘Als je ’t mij vraagt’ maakt deel uit van de omgevingsanalyse die we uitvoeren. Zo waren er in het voorjaar reeds inspiratiesessies over verschillende thema’s. Hoe meer informatie we immers van de inwoners krijgen, hoe beter we de maatschappelijke noden in kaart kunnen brengen en het beleid erop kunnen afstemmen. De fusiestad wil de mening van haar inwoners kennen over bijvoorbeeld mobiliteit, milieu, stadsontwikkeling, cultuur, sport, welzijn, communicatie, … om op basis hiervan een beter beleid te voeren.

Hoe kunnen de inwoners van Deinze en Nevele hun stem laten horen?

In de eerste week van december krijgen een 6.000-tal Deinzenaars en Nevelaars van 16 jaar en ouder een vragenlijst in de bus. De selectie gebeurt willekeurig. Zo is het mogelijk dat een gezin twee (of zelfs meerdere) vragenlijsten ontvangt. Dit wordt louter door toeval bepaald.

Wie de vragenlijst invult kan leuke prijzen winnen zoals een boottocht op de Leie, een mand met streekproducten en tal van aankoopcheques ter waarde van tien euro. De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 8 januari.

Link naar de vragenlijst Als je 't mij vraagt.